Fredagen den 13 VS Alla hjärtans dag

Fredagen den 13 är enligt skrock en otursdag. Det finns flera olika hypoteser varför fredagen den trettonde uppfattas så. En grundar sig på att Jesus hade 12 lärjungar, och när Jesus blev förrådd var Judas den trettonde vid bordet. Det kan även ha varit så att det baseras på att det fanns 13 personer totalt och att Jesus korsfästes på långfredagen. Det var också så att Jesus dog på en fredag.


Alla hjärtans dag är en temadag som firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner kring helgonet Sankt Valentin som uppstod under medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag.


Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden och uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin, det vill säga vem som de skulle hålla ihop med minst ett år framöver. Även i Sverige har seden att på lek para ihop flickor och pojkar funnits men i tradition varit förlagd till pingsten.
(båda taget från Wikipedia)

Alltså.... Fredagen den 13 är en härlig dag att kura ihop sig med sin älskade i soffan och titta på skräckis (och alltså hoppas att han inte sitter på en köttkniv, haha) och på alla ♥ dag mysa ihop med en härlig komedi. För mig blir det både och! Varför välja när man kan göra både och!?

Hoppas Ni får en ♥ härlig helg!


Kommentarer
Postat av: Daniella

Det här är ju en perfekt helg! Se skräck ikväll och mysa imorgon! Ännu mer perfekt är det ju att Friday the 13th har premiär ikväll!

2009-02-13 @ 19:42:08
URL: http://deniella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0