Tidsfördriv

Mina 2 härliga vänner J & K kom över med lite tidsfördriv! Jippie! Tidningar, choklad och blommor. Ni är så goa!

♥ på er!



Ja, chokladen gick först. Tidningarna sparade jag till idag, haha!

Räddaren i nöden

Posten kom med Paznokcie! Lite läsning då jag har grymt tråkigt.

Sitter annars och stretchar ansiktet då man vill börja se normal ut snart! Enligt läkaren så går det i många fall över, frågan är när. När?! Jag kan alltså få gå så här bra länge, som ett jäkla missfoster?! Ja, vi ungdomar blir ofta friska på egen hand. Däför är jag en sån som kurerar mig själv, läkarna kostar bara tid och pengar och vi kostar dem en massa tid då unga inte blir sjuka. Bitter, ja! Ni skulle förstå om ni såg mig.

Nu ska jag kurera mig med min pillerburk och tidning.


Helg med liggsår

Det här med att vara sjuk är inte min starka sida! Så rastlös och det är nästan så man lyckas övertala sitt inre att de inte klarar sig utan mig på jobbet, tillräckligt nära att man nästan går dit. Och blir överlycklig när de ringer och frågar ngt!

Jag vet, knasigt. Det kanske stämmer att man måste läggas in på psyket, haha. Som min kära syster säger så visade röntgenplåtarna ingen aktivitet uppe i huvudet. Härligt att hon kan skämta till om det. Men släpper inte förlamningen i ansiktet så är väl frågan om man måste byta jobb så man inte kommer som ett miffo när man jobbar med skönhet. Nya slogan (inte så ny kanske); Skönheten kommer inifrån.

Bild får ni inte, haha!

Helgen blev till att vila och jobba på liggsår. 2 Filmer blev det igår.

Draktränaren:



Och Knight & Day;


Julmiddag hos syrran

Firade jul hos syster och hennes sambo. De få kort jag fick med kameran var ingen höjdare, snacka om seg jul, haha!



Grodan fick paket.



Förrätt. Honungsgratinerad & prosciuttolindad chèvreost. Ingen julmat här inte.



Efterrätten. Saffranspannacotta med varma hallon.
(varmrätten hann jag inte ens fota, var så hungrig. Pepparstekt oxfile med rösti & congacsgräddsås blev det.)



T´s julkort.



Efter maten, alla var fulla med god mat.

Hoppas Ni alla haft en trevlig jul!

Jul i vårt hus

Sitter och myser med en paradis, brasa, julgran och Tomten är far till alla barnen. Lungt och skönt.





Kulan säger väl allt, haha!

polsk jul!?

Julafton! Kan inte riktigt få den känslan. Kommer att bli en ganska lugn julafton då 2 av oss är sjuklingar och ganska borta.

God mat och lite mer stillsam jul, känns bra för min del som ska ta det lugnt. Iaf om man jämför med för ett par år sedan (kanske 7-8 år sedan) då min mamis bror och tjej var i sthlm och firade jul med oss! Hittade lite bilder från den julen;



Svensk julmat och polsk sprit kan bara leda till en sak...







Det knackar på dörren och M går och öppnar. Roppar: det är en jultomte här! Vi svarar: ingen mer sprit till dig! Haha! Men det var grannens jultomte som kom fel och det var bara att bjuda han på mat och sprit. Alla skulle sitta i knät så han blev så klart en sen jultomte som luktade sprit. Hoppas inte barnen fick några men av den julen.



När vi ätit så fick vi för oss att bygga en snögubbe. Ju fler kockar desto sämre soppa.













Dan efter när man borstar tänderna så går det folk på gatan och stirrar mot vår gård och ser förskräckta ut. Vi tittar ut och ser en 3 meter hög snögubbe med en konstig outfit, haha!



Som sagt det var i våra yngre dagar och i år blir det betyligt lugnare!

God Jul på Er alla!!!


23 december

Känns konstigt tycker jag. Visste knappt vilken dag det var. Alla dagar bara flyter ihop, att det ens är december!

Gjorde en koll med skiktröntgen igen, inte kul, men det ser ut som att jag har alla bestick i lådan, eller så gott som alla. Haha. Hittade däremot lite andra skönhetsfel men inget man går under jorden utav. Härligt när man ska ta det lungt, vet ni att det är jul och massor att göra?!

Sen ska jag säga krya på dig T! Syrrans sambo bröt benet igår. Trodde bara att äldre människor gjorde sånt när man är ute och går, hehe. Dax att ta fram vuxenpoängen och se hur vi har åldrats. (Ska jag säga när det jag drabbats av oftast är de över 50 enligt vad jag läst)

        
         Krya på dig T. Ska fixa en skylt åt dig!

Walk in Closet

Har inte visat hur det blev i rummen när vi gjort klart allt! Börjar nog med favoritrummet. Walk in closet. Ska nog gå upp och vila lite på mattan med en kudde där, haha!

När vi flyttade in så var det ett barnrum men när vi var klara så fick vi en stor garderob!



Efter:












Toy story

Igår blev det en filmkväll. Söndagar är perfekta för att krypa ner i soffan och titta på en bra film! Blev Toy story 3. M har läst mycket bra om den och den var bra! Brukar alltid vara dåliga, efterföljarna. Men storyn var bättre än de förra och de är alltid lika roliga. Både för barn och vuxna (fast man ska se dem på engelska).

Nu ska jag få i mig lite kaffe, helt slut, nyvaken och tom i bollen. Men då är allt som det ska, haha. Ska kurera min huvudvärk som har flyttat in sen 4 dagar tillbaka.


Jafaris till middag

Har stått ute och valt gran och med den blåsten känns det som -30! Ben och armar trillar av. Värmer mig med en kaffe och lite munkar från Jafaris. Mmmmmmmmmmm. Tror det var middagen, haha!

Går ni i sthlm och julhandlar så köp lite munkar från dem! Finns vid plattan där julmarknaden är.



Knäck, nötter och smarties.

Depend i små förpackningar

Fick hem Depends nya lack med cracked effekt! Härligt! Små och billiga. Bättre än Isadoras då de är större och torkar mycket snabbare. Kom i 6 färger!

Kommer att älskas av många!





Och en tjuvkik på vårens härliga färger. Jag vet, julen är inte ens slut men varför inte suktas lite av den kommande våren?! Turkosa med skimmret kommer jag att lacka ihjäl mig med!

Granatäpple på kroppen

Igår fick jag en alldeles underbar present! Cuccio handcreme och peeling med doft Granatäpple. Älskar båda grymt mycket och doften är en favorit!

Tack!!! Love it!!!



Finns även i andra dofter, och finns dels på Åhléns city och PUB.


Vågar folk handla nu?!

  • Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

  • Bombhot mot Åhléns - polis avfärdar hotet

    Personalen informerades om hotbilden.

    På torsdagen, vid 11:20, inkom ett bombhot mot ÅhlénsDrottninggatan i centrala Stockholm, nära den plats där en självmordsbombare sprängde sig själv för mindre än en vecka sedan.

    Varuhusledningen kallade personalen till ett möte och informerade om bombhotet, bekräftar Åhléns för Nyheter24.

    När polis och Säpo kom till platsen tog de dock beslutet att inte utrymma byggnaden.

    Hotet är konstaterat falskt, enligt Säpo.


    Från 24 nyheterna

    -------------------------------------------------------------------------------

    Efter vad som hänt i lördags och Åhléns som fått ett hot emot sig så känns det som om folk inte kommer våga sig ut på stan. Mycket snack, sms och facebook sprider massor av spekulationer om vad som kommer att hända. Själv är jag rätt mättad nu.
    Är själv på Åhléns och märker inte av att folk är rädda, eller är dem det?! Julklappar ska iaf handlas, punkt slut.


    A-team

    Blev lite film ikväll då det inte går något på tv. A-team, en riktig actionrulle! Trodde inte så mycket om den (har inte sett trailern innan) en pang, smäll döda film men ändå rolig emellanåt.


    Julmat på Djurgården

    I går var det julbord. Snacka om att man är mätt i flera dagar!

    Gick till Carl Michael på Djurgården. Super mysigt och det var inget julbord man gick iväg och plockade så man bara år sig mätt på lax och köttbullar efter bara 10 minuter. Det var som en 6 rättersmiddag där allt kom till bordet. Så jag har ätit sill!!!! Gillar inte det men denna var hemlagad med intressnta smaker! Det var gott!!!

    KRYDDPEPPARSILL med lök och äpple / DILL & SENAPSSILL med saltgurka /morotssill, citrus och ingefära / DILLGRAVAD STRÖMMING/ kaviar strömming. Serveras med kokt potatis, hårt bröd & västerbottensost 


    NAJADLAX med inlagd gurka och hovmästarsås / INKOKT REGNBÅGE med pickels / PORTVINSLAX med pärllök / TERRIN PÅ GRAVLAX med rökt smetana / LÖJROMtoast
    med traditionella tillbehör / RÖKT SIK, äggröra och riven pepparrot / PASTEJ på JULGÄDDA, ansjovis och gräslök


    JULSKINKA från Rocklunda gård med senapsvariation / Rökt RÅDJURSKORV /
    Sylta på GÅRDSGRIS med grönkål / LEVERPASTEJ, saltgurka och rödbetor /
    Serveras med rödkål, äpplemos, husets senap och picklade grönsaker


    Julstekt VILDAND med slarvsylta på lår / BLODPUDDING / KÅLDOLMAR med lingon / Honungsglaserad GRISSIDA med syrad brysselkål / JULKÖTTBULLAR i äppelgräddsås / JANSSONSFRESTELSE i kopp

    STILTON / CHEDDAR, katrinplommon och vörtbröd


    CARL MICHAELS JULDESSERTER

    Förstår ni att jag är mättad för hela julen! Haha!


    Skitdag för vivaz pro ägare

    Då var telen på inlämning igen! Får se vad Sony säger men för min del kan de lika gärna hiva den på tippen för jag vill inte ha tillbaka en likadan telefon!

    Gick förbi mobilavdelningen efter och frågade om de har vivaz pro då vi inte hittade den. Jo då den var intryckt i hörnet och vill man köpa den får man beställa. Undrar varför!!! Inget som de rekommenderar, ta en annan. Jo tack jag vet.

    Då blev det inga bilder från idag då de låg på telefonen och jag kunde varken ringa eller surfa så de försvinner (hoppas jag) när de inser vilken skittelefon de har sålt. (bitter, det får jag vara!)

    Så nu har jag ingen användning av surfabonnemanget heller och har inte haft det på totalt ca 8 veckor sen jag köpte den, tror det var för 5 månader sen! Bra kap va!?

    Vi ringer när vi vet vad som händer, ja gör det! Då kan ni svara för ni har ju min £"%*... telefon!!!!!!!
    Denna telefon ska jag välja, den lär väl följa en till graven utan problem! Haha!

    Lovikka+Converse=ha!

    För en vecka sedan köpte jag världens coolaste Converse! Lovvika converse. De släppte dem på fredagen och självklart skulle jag ha ett par! Sprang dit på lunch och fick tag i ett par, tur det för de var slutsålda ganska snabbt!

    En del vet inte vad Lovvikavante är så här kommer en liten berättelse om den;

    Lovikkavanten är en typ av tumvante som skapades år 1892 av Erika Aittamaa i byn Lovikka. De flesta lovikkavantarna har en mönsterbård vid handleden med korsstygn som gör att vantarna snörps ihop så att det inte kommer in snö i vanten. Vanligen har lovikkavantar en tofs för att man ska kunna hänga upp dem lättare.

    Erika Aittamaas man arbetade i skogen och familjen var fattig med många barn. För att tjäna pengar brukade Erika sticka för försäljning. En gång då hon skulle sticka ett par extra tjocka vantar gjorde hon ett misstag; vantarna blev så tjocka och stela att beställaren inte ville ha dem. Erika tvättade och borstade vantarna med en ullkarda så att de blev skönare, och lovikkavanten blev till. Efterfrågan på Erikas vantar blev så stor att hon fick lära ut hur de gjordes till andra som ville lära sig.

    1952 avled Erika Aittamaa när hon var 86 år. 1961 registrerades lovikkavantar som varumärke. År 2007 gick Lovikkavanten AB i konkurs.

     (Wikipedia)



    Här är skon! Så charmig!


    wohooo!

    NÄR JAG KOM TILL JOBBET SÅ LÅG DET EN PÅSE MED MITT NAMN PÅ! OCH I PSEN SÅ FANNS SKIVAN SIGNERAD! TACK SNÄLLA! SKA HEM OCH LYSSNA EFTER JOBBET!

    Groban signerar

    Var så sugen på att få en skiva signerad av Josh Groban!!! Kön började 1 timme innan och de stängde kön ganska snabbt så det fanns ingen chans att få en.

    Trodde att det inte skulle vara så många där då många på jobbet inte vet vem han var. Alltså inte så många som kommer men så var det ju inte.

    Fick en glimt av han iaf och får nöja mig med en osignerad, men det gör inget.

    Har ni inte hört han så är det dax! Det är som .... som en bit av himlen trillat ner. Haha, ja lyssna själva!




    Presenter...

    Tack alla för en härlig dag! Gott på jobbet och gott hemma!

    Tack alla för de fina presenterna!



    Vuxenpoäng var en rolig grej! Inte så roligt igår då min ångest var där, haha! Läser man på baksidan så står det så här; Vuxenpoäng är den perfekta presenten till den som börjat säga "jag önskar mig ingenting..." grrrrrr, haha!







    K har dolda tallanger! Grymt!





    Mycket sprit/vin. Går alltid hem!!!

    Dagen börjar bra...

    Grodan fick syn på en katt och skulle springa igenom våra jättefönster. På vägen sprang hon in i en lampa vi har på golvet, så det är bara att åka och köpa en ny.

    Hoppas hon inte gjorde illa sig! Tur att det inte var en dyr lampa annars var det min plånbok som fick ont.


    jag har ju fyllt år!!!!

    Frågade mami när jag fyller år, vilken tid på dygnet och pustade ut för att det var sent på kvällen. Några timmar kvar, jippie!

    Men när jag går och tittar i mitt album så var det ju på dagen!!! Fy vilken dålig koll, hehe. O jävlar nu är jag en kärring, haha!




    Vet inte vad som är normalt men känns som jag var stor. :)



    Mami, jag och syster yster.

    Sockerkick

    Jäklar vad socker jag tryckt i mig idag! Mer än man trycker i sig på en månad, undrar om jag kommer kunna sova?!

    Älsklingen bjöd på middag och gjorde tårtan innan jag kom hem, mysigt! Men han tar hand om mig varje dag (puzz på dig).

    Se att det står 18 på tårtan, haha! Hemmagjord prinsesstårta!


    tvångsfirad

    DET HAR JAG BLIVIT PÅ JOBBET! SÅ FORT NÅN SÄGER GRATTIS KOMMER BITTERFITTAN FRAM, HAHA. MEN GOTT HAR DE ORDNAT FRAM! TACK ALLA GOA FÖR ATT JAG FÅTT ONT I MAGEN, HAHA! KAN INTE SLUTA. EN GÅNG OM ÅRET FÅR JAG VA BITTER :)     

    Surkärringen blir ett år äldre...

    Jag ska väl tacka för ett jordsnurr till så jag kan bli ett år äldre och ett år närmre pension!

    Härligt att börja dan som en surkärring, haha! Ja, jag har ångest när det kommer till födelsedagar.

    Tur är väl att jag ser 10 yngre ut. Visar leg där det är 18 och Fiskbilen som knackar på frågar mig om jag har mamma eller pappa hemma! Haha!

    Men men, det är väl en vanlig dag som kommer att firas med familjen då vännerna kom i helgen, så lite blommor till mig själv.



    Hjälp oss att hitta Niklas

                                         

    Försvunnen!!!


    Niklas Jansson 15år försvann från Uppsala den 30 nov.


    Han är ca 185 cm lång och normalbyggd. Bar vid försvinnandet mörkblå camobyxor, röd Harringtonjacka
     

    Om ni vet var han är eller har sett honom, hör av er till polisen 114 14 eller till Åsa 070- 315 39 18



    Hjälp oss att hitta Niklas! Sprid gärna detta till så många ni kan!

    Han kom tillrätta till sin familj idag! Skönt att han är trygg igen!


    Mingelbilder

    Här kommer lite festbilder från i lördgs.



    Grodan hoppas på att vi ska tappa något ätbart.



    Jag & Syster Yster.



    Här är vi med J.



    Min vän sedan stenålderstider.



    L och jag.











    Bästa polarna.



    Två sömntutor.

    Vill än en gång tacka för en underbar kväll och att ni ville komma hem till oss.

    Som jag lovat många så ska det inte gå ytterligare 2 år innan nästa fest!


    Sova bort dagen

    Det kan man lungt säga att jag gjort! Men det var jag värd. Festen igår blev lyckad och jag vill tacka alla vänner som ville komma hem till mig och umgås innan julstressen är ett faktum.

    Som jag sa så har soffan varit min bästa vän idag så lite bilder kommer nog upp imorgon.

    Nu har vi betat av Iron Man 2 och ska somna till Beck.

    Hoppas ni haft en uderbar söndag! ♥


    Idag är det fest!

    Tjohooo!!! Men jäklar vad jobbigt när man ska laga mat och städa :)! Ringde mami (polska städhjälpen) 9 imorse och frågade var hon höll hus! Ska inte du va här och städa! Haha!

    Jag städade i torsdags säger hon. Antar att hon inte vet att vår Groda är värre än 4 ungar tillsammans!

    Allt flyter på och JAG har "lagat" maten. Så gott som klar. Tilltugg är et så det var ingen 4 rättersmiddag.



    Leksaker till en förbannelse! Och då var det undanplockat!


    Förberedelser

    23.30! KLOCKAN GÅR FÖR FORT! HAR STÅTT I KÖKET HELT SJÄLV (KNASIGT JAG VET) OCH BÖRJAT FÖRBEREDA INFÖR IMORGON. PARTY ÄR DET SOM STÅR PÅ SCHEMAT! DET KOMMER ATT BJUDAS PÅ PLOCKMAT OCH JAG HAR MYCKET PRESS PÅ MIG,HAHA! TÄNKER INTE SKRIVA VAD SOM AVSLÖJAR DET FÖR DÅ KAN JAG INTE PLOCKA FRAM HÄMTMATEN OM DET GÅR ÅT SKOGEN, PEPPAR PEPPAR! NU ÄR DET SÄNGDAX OCH HÄR ÄR EN TJUVTITT PÅ VAD JAG PYSSLAT MED ;)                                                                       NYFIKNA? 

    black & gold

    MÅLADE KLORNA IGÅR KVÄLL O DÅ DE BLIVIT GANSKA LÅNGA GILLAR JAG ATT INTE HA FÖR MYCKET LACK PÅ SÅ DET BLEV SVART MED GULDSTENAR PÅ.

    köldrekord...

    Hör på tv:n att det är massor av köldrekord runtom i Sverige. Va tvungen att gå och kolla vad vi har just nu, crap! Svinkallt! Svinkallt när det dessutom är så fuktig luft här.

    Det dåliga för min del är att när det är mer än -7 så får de inte igång lokalbussarna. Bara att klä på sig och hoppas att man tar sig till jobbet då!

    Lycka till allihopa!


    RSS 2.0