4 dagar kvar!

God morgon tisdag! Idag så är det bara 4 dagar kvar innan vi går på semester och gumman är ledig från dagis. Jag kan bara säga att hon är trött nu och vägrar att gå ut, hihi. Själv försöker jag att vakna med lite kaffe så man ska orka en dag till.

Hörde nyss på nyheterna att värmen håller i sig till slutet av veckan och att det senare kommer in kall luft! Men det kan va lite svalare, bara det finns sol! Skit surt om det inte blir sol om man har semester! Ska vara hemma men i september drar vi till Thailand.

Har ni några sumltronställen i Sverige så dela gärna med er då det kanske blir en sväng med bilen på hemmaplan, fast då blir det uppåt land.


Nyvaken... och blek som f...n ser jag. Haha!

galen i blommor

Känns lite som om man har nån slags mani när det kommer till blommor! Det är även vår "första" riktiga sommar i huset så det är mycket som ska köpas. Vi har en ganska rymlig terass och man vill ju få det så mysigt som möjligt så man kan sitta och mysa om kvällarna, om inte myggen tar över, ihhh!

Detta blev skapt under helgen!










Hot hot hot

Idag har det varit lika varmt som igår, super! Men kanske för varmt nu när man ska sova. Har haft en seg lördag, jobbat men det var segt just för värmen och det tror jag att det varit för alla andra med, hoppas de flesta kunde svalka sig.

Fick en god middag när jag kom hem ifrån shoppingen på plantagen. Krukor skulle jag ha och tvingade M att hämta mig, hihi. Men det blir nog bra, ska fixa till det senare.

Gumman njöt med av lite honingsmelon som hon va helt galen i!



Grillat är gott!



Melon är gott!



M & M skivar melon!

Greklands värme!

Fy satan vad varmt det va igår! Vet att jag inte ska klaga men jag låg i skuggan och halvsov och hunden låg under sängen, ja det var Greklands värme!

Nästan så man längtade till jobbet där det är svalare, bara nästan. Men nu gör jag mig iordning för jobbet och nej, jag stannar hellre hemma i värmen!

Va på picknick i Bazelii park i förrigår då vi har en "tjockis" som går på mammaledighet snart, bara för att göra något innan hon drar.



Tjockis :)



Speltime, frågor som gjorde en ännu dummare, haha!



De tre amigos!



N & S

Smultronställen tack!

Härligt med denna värme, nu hoppas jag att den håller i sig till semestern!

Igår bokade vi vår resa som vi ska göra i september då M fyller 30, det blev en biljett till Bangkok. Jippie! Det här kommer att bli kul! Vi tar oss till Bangkok och sedan vidare beroende på väder och vad vi känner för, så har ni några smultronställen så dela gärna med er!

               bangkok airport Suvanaghbumi

Idag efter jobbet ska vi ta oss ut ett gäng till parken för en picknick. Hoppas bara värmen håller i sig men det gör den nog. Känns redan nu vad varmt och skönt det kommer att bli!

Tips på resor!

Är så trött på detta väder nu. Det va ju sol på morgonen och kanske 1 timme senare så var den borta!!! Nu vill jag ha sommar! De säger att det ska bli varmt denna vecka men jag vet inte om jag tror på dem längre! 2 veckor kvar sen semester och jag hoppas verkligen att det kommer att bli sommar då!

Sen tar vi semester i slutet på september, M fyller 30 och vi flyr landet. Om han bestämmer sig för något resemål, haha. Vi är nog lite kräsna känns det som. Har kollat resor i flera dagar och inget bokat! Men igår så kollade vi igenom Thailand. Där har vi varit ett par gånger och de gillar vi, men nu ska vi nog se någon annan del än Phuket.

Har kollat igenom
thailandresor.se och funderar på Koh Chang. Någon som har lite förslag och erfarenheter?!



Bild från thailandresor.se


godmorgon sol!

Äntligen får vi se lite sol här! Sitter med en kopp kaffe men ska gå ut så snabbt jag kan så att det inte kommer nån skur eller så. Måste nog även pyssla lite i trädgården men det är det värt sen när man ser resultatet. Det är värt att va med hus. Hoppas man hinner sola lite så man får lite färg.

Jag vill även passa på att gratta mammsen som har namnsdag idag! Det är inte Alf eller Alvar utan Alicja. Efter den polska almanackan. Grattis och hoppas du får en härlig och solig dag!! ♥


Jag o mammsen förra året i Wroclaw!

Midsommar fest

Har varit ute och klippt gräset innan det regnar igen. För med dessa skurar så växer gräset super snabbt och det hinner aldrig torka innan nästa skur kommer. M & M ligger och sover efter en hård natt, haha.

Va hos syrran igår kväll med ett antal andra och det blev en skön midsommarafton, med regn så klart. Hoppas att det fanns några själar där ute som fick sol.


Försökte klä mig i annat än svart.

Middag!

Varför inte ta ut kylen så man slipper springa in!?

E skulle ta allt på en gång.

Svensk sommar!

Men vi va glada även fast vädret svek oss!

sillar till lunch

Nu har vi varit hos syrran och käkat sill. Eller M och T har gjort det medan jag och syrran har ätit revbenspjäll med potatis. Mysigt med traditioner, haha. Vi har fått slita för lunchen idag och även fått hjälpa till med att sätta upp partytältet men sen blev det lite skumpa så det va värt att ha uppsikt över tältuppsättningen, hihi.


Gumman fick sill med snaps


Folket jobbar hårt.

Ben och skumpa, vem ska ha vad?!

Dax för skumpa mitt på dan.

Men jag vill hellre ha öl.

Midsommar!

Grattis på midsommarafton!!! Hoppas ni alla får ett härligt väder och får dansa lite runt stången! Själv gick jag en sväng med sessan upp till kullen där vi bor och där är det full fart på att bygga midsommarstången och slå upp allt som ska hända runtomkring.

Bor ni i Järfälla och inte vet vad ni ska göra så åk till skälbygård! Super mysigt och det är dans och sång. Picknick i gräset och kaffe i stånden. Har firat midsommar där sen jag var 6 år och nu är jag tillbaka där jag växt upp, så mysigt.


Sessan fick vårkänslor och rullar sig i 7 sorters blommor.


Skälby gård i full gång med stången.

Mus till alla

Såg denna mus på en annan sida som jag bara älskade. Tycker den var super charmig! Sån skulle killarna på kontoren ha! Hihi.



Lånad av Sofie

Wanted

Sorry än en gång för dligt uppdaterande. Jag är inte så teknisk när det kommer till datorer då jag är en old lady, haha.

Va och kikade på lite väskor, tänkte att man kan hitta något på REA, men icke. Hittade däremot en väska som jag VILL HA! Har kollat efter DKNY väskor med hantag som denna. De fanns i kollektionen för kanske 3 år sedan. Hoppas det kommer fler liknande. Ville ha en ljus då jag bara har svarta från henne och hittade denna, men jag undrar om den e snyggare i svart?! Hmmm.

ÅHHHHH, vill ha!!!



grönt är skönt

Hej lördag!!! Har varit iväg och kollat efter tyg till gardiner och kuddar för en högre mysfaktor. Men icke. Har nån tips på vart det finns tyger och bra inredningsbutiker så lyssnar jag!

Men det blev en tripp till IKEA med syrran, och det var väl tur för M skulle inte kunna ställa sin ögonsten någonstans, hihi. Man ska inte åka till IKEA när det är löning eller ÅTERBÄRING! Bara så ni vet. Hittade lite grönt så det var skönt, men jag vill ha mer!!! Även massa snygga tyger!!!

Innan:



Efter:

Fredag!!!

Äntligen fredag och ja, jag är kass på uppdatering ibland. Men fy vad trött man är efter jobbet, speciellt när det är så dåligt väder och det är så fuktigt på jobbet.

Grattis L!!! Hoppas du får en härlig födelsedag och att du gillade presenten och resten du köpte själv ;) hihi

Hämtade ut ett paket som kom till mig med lite påfyllning på dricka! Kommer ifrån Orangina och är som en läsk med fruktkött i! Själv har jag aldrig testat eller ens sett den, tror jag, men min sambo har sett den tidigare. Tyckte den var god. Påminner lite om fanta med fruktkött men känns inte lika kolsyrad. Ja, ni måste nog testa själva.

Nu ska vi krypa ner i soffan och titta på lite talanger.

Trevlig fredagkväll ♥



Balmainskor?!

Jag kommer att få krupp snart, hur sent ska sommaren komma?!!?!! Det är juni för fasen och det är kallt! Och det regnar, fast det är ju svensk sommar. Jaja, man kan ju i alla fall kolla sommarkläder mm även fast det inte är säsong! Vill så gärna ha Balmainskor (lookies) men vill inte handla på nätet. Vill så gärna prova dem och köpa DIREKT! Fanns ju på Zara men jag missade ju dem såklart! Nån som vet vart jag kan hitta dem i butik?!

Balmain, studded punk pumps, modell 2, storlek 36

skit väder

Är så trött och skulle göra vad som helst för att ligga kvar i sängen några timmar till. M låg kvar med ett bra tag, tror inte hon vill till dagis, hihi. Vi kanske ska jobb/dagis strejka, ne. Nu ska vi iväg och så är det bara. Vädret är supertråkigt men det gör inget då jag ska jobba hela dagen så länge helgen kommer att bli fin! Hoppas på mer blommor ute!

Kram ♥

blommor i små lass

I helgen så kom det upp lite blommor hemma hos oss, tror vi va sist på gatan med det. Men men, nu är det lite färg här, de är väldigt små men de kommer för hoppningsvis att bli större! Vill ha lite fler runtom på altanen, men det är inte billigt när man måste ha blommor, krukor och jord.


Ogräs överallt, men det rensades bort i ett nafs.

M hjälper till att ta sönder allt i småbitar.

Min favvo, snälla överlev!

Smått och gott.

Kolla kantstenarna, rensat!
Smått men när de växt på sig så kommer det att bli en färgbomb.

Grattis på nationaldagen!

Jaha, då är det den 6 juni och fotboll på Råsunda!!!! Det är även Sveriges nationaldag! Har varit ute och pysslat i trädgården hela dagen och är äntligen klar för idag, fortsättning följer imorgon.

Nu är det snart dax att bänka sig framför tv:n och kolla in när Sverige vinner mot Danmark i landskampen!

                             

för jag har tagit studenten...

...för en jävla massa år sedan! Ser alla flak när man går i stan och de står och hurrar. Själv tänker jag att om några månader så inser de att skoltiden va den bästa tiden. De fattar inte hur bra de haft det! Eller det kanske bara va jag som tyckte så när det gått ett tag. Fatta! Jag själv tog studenten 2000! 9 år sedan! Vad har egentligen jag gjort i 9 år?! Ja, nu ska jag inte gå igenom det men jag har en underbar sambo sedan 8 år tillbaka och vår lilla sessa! Jag menar bara att det inte känns som 9 år!

Jag fattar nog inte att det va så länge sedan då man får visa leg hela tiden och alla tror att man är yngre. Varje månad exempelvis så frågar gubben i luckan om jag vill ha ungdomskort, vilket betyder att jag är under 18! Alltså mer än 10 år yngre! Just nu tar jag illa upp men jag är ju ung länge om man ska se det possitivt! Haha! Kanske inte är så dumt i alla fall!



Undrar om jag kommer att se ut så här på äldre dagar?! Haha!

äntligen hemma

Borta bra men hemma bäst! Nu har jag kommit hem och det är skönt att få se mina två M igen! Älskar att va hos dig mamma, men det är alltid skönt att komma hem!


Snyggt med strumpor i gladiatorsandaler va?! Skönt att slippa dessa då jag bott i dem och det har regnat!


M hjälper till att packa upp!


Till mig?!


Så här såg kossan ut som min mamma köpte till M, innan hon fick den!


Sen va det bara att sätta igång att "döda" den!


tomtejakt i wroclaw

Under de få dagar som jag varit ute (frisk) så har jag gått på tomtejakt i Wroclaw. De har nämligen ställt ut ett X-antal tomtar runtom i Wroclaw. Vissa vaktar banker och duvor medans andra har en annan betydelse. Folk springer även fram till dem när de får syn på tomtarna och klappar dem tre gånger vilket ska ge tur.

Skulle vilja ta hem en och ha hemma men de sitter fast! Skulle jag lyckas så står det nog i tidningarna att en är försvunnen, haha!

Tomte 1:




Tomte 2:


Tomte 3, 4 och 5


Tomte 6 och 7:



Tomte 8:



Tomte (turistbyrån)9:


Tomte (banken)10:



Tomte (teatern)11:



Jäkla massa tomtar och klappandes men jag var ju inte den enda som gjorde det. Polckerna stod för klappandes och turisterna för fotandes. Får jag inte tur nu så vet jag inte riktigt hur många tomtar jag ska jaga, haha!

tätt med kyrkor

Här i Polen är de inte snåla med kyrkor. Det kan stå flera stycken på en gata i mix med de nya köpcentrum de bygger. Kan faktiskt se lite lustigt ut men de behöver ju också gå "framåt". Deras kyrkor är så mäktiga på nå vis att man blir helt... ja. Lite skillnad från våra små mysiga byggen med kors på.


Här inne hittar vi alla turister och på anrdra sidan floden....

...ligger denna kyrka.

Mäktigt, va?!

Och inte långt från kyrkdörren hänger en Piast skylt! Haha, lite öl efter nattvarden?! I ♥ Poland!

härliga tisdag

Snart kommer jag mina älsklingar!!! Idag är inte solen riktigt framme, sak samma det regnar inte! Vi tar väl oss iväg till Rynek idag med så vi får lite luft och kanske lite sol. Jäkla förkylning släpper dock aldrig! Skulle kunnat skriva en helt egen blogg om hur dåligt jag mått, haha. Ska sluta beklaga mig.


Utsikten från mamma som bor på takvåningen. Så vackert när det är så lummigt med alla träd! Fick höra att man inte får hugga ner träd, inte ens de som står på egen gård (förutom fruktträd)! Super tycker jag, därför är det så vackert här!


Vita huset i mitten högst upp med rött tak, där bodde mamma innan. "Kråkhuset" i höger hörn.


"Kråkhuset" i närbild. Huset skulle behöva fixas till men de har i alla fall lagt nytt tak som gör att det ser bättre ut än sist jag såg det.


Sköna dag

Jag som har lovat att lägga upp lite Wroclaw bilder så ni får se hur fint det är här, men det har varit lite svårt då jag åkt på en förkylning av ngt slag! Men här kommer det lite!
Enjoy!


Här dansade mamma balett som ung.

Rynek (old town)

Jag i Rynek

Pingvin j..l skrämmer barnen (+mig) De har ngt som heter barnens dag i Polen idag, har vi?!

Vackra byggnader

Det må vara barnens dag men idag firar vi morsdag då vi inte firade det igår. Puzz på dig mamma! ♥

Jag åt kyckling fylld med mozzarella ost, soltorkade tomater och vitlöksås! Mums!


Hoppas det kommer mer kort imorgon om vädret tillåter. Men jag såg att ni har det varmare :(

Natti, natt.


sol!

God morgon allihopa! Här tittar den första solen fram och det ser ut som om den tänker stanna! Inte ett moln, tvi tvi tvi! Så nu tänker jag ta och masa mig ut så jag får lite färg på min bleka hy. Inte riktigt kry än men jag kanske blir när jag får se lite sol!

Kram på er ♥

                

RSS 2.0