jobba jobba jobba

Murre jobbar för fullt. Snart bär det av till Muskö till fåren för plåtningen.

Ledig med jobb

Idag gjorde jag det. Tog en semesterdag. Tror jag fick försmak på förra veckan att bara jobba 4 dagar i veckan, haha. Men men, jag är uppe och har massor att göra. Ska såklart fortsätta med staketet som aldrig blir klart. Hoppas K kommer över och hjälper mig!

Just nu sitter jag och lackar naglar. Förbereder inför imorgon! Då ska det fotas och stylas för bilder. Hoppas det går bra att förbereda. Det är så svårt när man inte vet hur modellen ser ut på sina händer!

Det kommer upp bilder imorgon på det. Behind bilder! Och det färdiga resultatet kommer på
nailobsession!



Så här ser det ut just nu. Förberedelser och en stooor kaffe!

Långledigt varje vecka!

Gud så seg jag känner mig. Tror att syster har smittat mig med sin Kinaförkylning och att jag är helt slut av att ha målat. Kommer att kräkas om jag ser fler staket, haha! Jag som har gjort 1/3 av staketet, hur ska det gå?!

Tror jag ska ta semester på fredag om det är fint väder. Kan nog ha en sådan arbetsvecka varje vecka i sommar. "Påskvecka". Långledigt. Det är aldrig fel, gud så skönt det var. Hoppas ni haft en bra påsk! Här i Sthlm har det varit sol utan ett moln!

                                                

Syster är hemma!

Syster och T kom hem igår och idag kom hon över med allt nagelbling! Ja det var massor! Det är bara att komma över om ni vill styla era naglar, hehe!

Nu har vi suttit och sorterat upp i små burkar och vi är ännu inte klara! Ganska jobbigt då det är mycket smått och gott.



Allt ligger i småpåsar, här ser ni några få påsar.



I denna påse finns det 200 000 stenar!!! Ska nog blinga vår Audi med dessa :)
Så blir den lika snygg som denna Lamborghini (dock är detta en leksaksbil)!


Sommarväder! Jippie!

Då bir det ytterligare lite trädgårdsbilder. Det är inte så mycket annat som händer här på landet. Det tar tid men det kommer att bli super bra när det är klart. Tur är ju att vädret är så jäkla nice! Då gör det inget att man har att göra utomhus!

Hoppas alla ni andra har haft det skönt idag och hoppas det blir lika fint imorgon!

Glad påsk på er alla!!!




Trädgårdstomtar

Ja, lite så har jag känt mig. På 1 1/2 dag så har vi hunnit så mycket på gården! Ett träd är veck. Vi(M) har fällt det, kapat upp det och så har vi kört iväg skiten. Bra träning om inte annat. Så snart kommer det att komma upp en bod där!

Idag blir det till att fortsätta med altanen.

Före:



Efter:


prickikorv

Idag har vi jobbat på som bara den. Det märks på hur man ser ut, skitig, svettig och prickig.

Dax att aktivera Grodan

Jag har fått både samtal från Kina (syster) och sms om vad som hänt med Grodan. Jo, jag fick veta att hon är överviktig. Kanske inte så farligt men för en hund som ska väga 8 kg men väger 10 kg! Inte bra!!!

2 kg för henne är som om jag ska ner 20 kg! Det är väldigt farligt! Nu är det till att skära ner på saker. Veterinären som gjorde hennes pass i januari såg henne på dagis i tisdags och hon sa att det var övervikt! Kan det hänt så mycket på så kort tid?! Då får man lyssna och göra som de säger.

Tips någon, på aktiviteter för en hund, förutom freestyle som ni kan se i tidigare inlägg att det inte fungerar. Haha!

Grodan då hon har normal vikt.



Efter med lite att tappa :(




status just nu...

...trädgårdsarbete


Vita tänder på tub

Mitt påskägg var full med pepsodent! Bättre än godis, eller?!

Det väntade ett paket när jag kom hem igår och Buzzador skickade mig ett paket full med pepsodent! Lite kul tycker jag då vi bara nån vecka tidigare pratade om tandblekning alt tandkrämer på jobbet. Själv har jag blekt hos tandläkaren en gång men det var för att ena sidan var gul av snusandet (urk). Tur att jag slutat och nu är alla lika vita.

Läste igenom om Pepsodent White Now och fick då veta att det fungerar som en optisk blekning. Alltså så har den blåa pigment för att ta bort de gula på tänderna. Optiskt är då att det lurar ögat att tro att det är vitare. Så du får inte vitare tänder än du själv har från grunden. Men det är bara bra tycker jag för jag är inte ute efter "hollywood" vita tänder så man får ont i ögonen när man ser mig le, haha!

Nu ska jag genast sätta igång och underhålla mina vita tänder!

Ska nog lägga ner en tub i vare påskägg bland godiset!


Blåkulla

Så var det äntligen helg! Och kärringdagen! Ser påskkärringar överallt och det är bäst ni snabbar er hit innan farbror M äter upp allt ert godis, haha!

Våra söta grannbarn var över och självklart skulle de få ägg av oss. Skulle gått över men de hann före. Det var ägg full med färg och ett ganska nyttigt ägg. Full med lack och dekorationer. De får ju godis hela helgen så nu kan de pyssla med.

Funderar starkt på att bättra på mina fräknar och slänga på mig något som inte matchar, färga grodan svart och ge mig ut i grannskapet för en sockerkick!

Ska ni?!



inte bra

Har just lämnat grodan på dagis och fått lite sämre information. Men men, det ska ordna sig! Nu har jag även fått en kaffe och ska njuta lite av den i solen innan jag ska jobba! Hoppas verklige att vädret håller i sig i påsk!

Ont ont ont

Snacka om att jag har ont i hela kroppen! Efter helgen med arbete på altanen så kan jag fasen inte röra mig! Men när jag är på gymmet får jag aldrig träningsvärk! Haha, snacka om att jag fick det svart på vitt! Gör du verkligen rätt? Tränar du egentligen?

Film blev det då jag helst av allt bara ville försvinna in i en dimma av värk och trötthet. Fanns inte mycket kraft kvar efter en lååång arbetsdag heller.

The Town blev det. Handlar om ett gäng bankrånare som inte är rädda för något! Ben Affleck spelar huvudrollen och jag tycker den var riktigt bra. En Thriller som gjorde att jag satt på nålar! Hyr den!


Nytt inlägg


Vart tar dagarna vägen???

Idag blev det sovmorgon, har sovit i tolv timmar! Första dagen som jag fick göra det sen vi kom hit, är lite stressad nu! Sova får jag föra när jag kommer hem!! Den här helgen har varit hektiskt, har hunnit med en hel del! I lördags blev det en riktig shoppingdag på stan med the Girls! Vår värd L och hennes dotter F (7 år) gjorde stan och äntligen så fick jag shoppa i affärer med fixed prices! Det blev copy market också och fick höra att jag har en fallenhet för prutning, hamnade nästan i slagsmål med en, angående en väska till mamma. Hon skrek till mig: You are wasting my time! Och jag sa: You are wasting my time och började gå därifrån, men jag fick den till priset jag ville ha! Förstår nu vad våra värdar menar när de säger; Det är en princip sak nu och går därifrån! Det blev en del Tomas Sabo smycken och en mängd skor från Sketchers. Grymt sköna skor, men framförallt snygga! Bling Bling is my style! Vi avslutade kvällen med en middag på The Apartment och sen så blev det bar hopping som slutade på Bar Rouge. Vilket häftigt ställe!!! Ett ställe för Syster Yster, de tände eld på bar disken!!  Tyvärr så var det ganska många svenskar på stället, hörde svenska vart man än vände sig! Stötte ihop med ett gäng norrläningar på vägen in! Jag och L ska dit på Fredag och beställa in en flaska champagne! Tror att det är det enda stället som man kan göra det utan att bli ruinerad! Kul att få göra det en gång i sitt liv!

Igår blev det F1! Så häftig!!! Bra väder fick vi också! T och jag blev brända på näsan, efter en lite tupplur mellan allt! Platserna vi hade var jätte bra! Precis i hårnålen där de bromsade ner från 320 knyck till 50! Hamilton bröt Vettels segersvit och tog hem Shanghai Grand Prix. Inte riktigt vad jag ville, men det var ett grymt bra race! Själv så hade jag hoppats på en bättre plats för Petrov, men jag kan inte få allt.

 


Utomhusdag

Idag har vi varit ute från klockan 10.00 till 20.00! Vi har fixat med vår altan. Skurat och oljat. Men det är lite pyssel kvar.

Vi är ganska slut så vi kommer att slänga oss i soffan med ruggont och titta på tv. Tycker att vi förtjänar det!

Några bilder blev det men det färdiga resultatet kommer förhoppningsvis nästa helg.



Här har vi börjat olja in den. Kommer bli så snyggt!


Vi ska börja med freestyle

Vi blev lite inspirerade igår av att börja aktivera Grodan så hon får utlopp för sin energi. Vi valde att testa freestyle. Alltså, man dansar med sin hund och då är det meningen att hunden ska göra som man vill.

Här kommer ett klipp då jag försöker få henne att gå mellan mina ben, haha! Vi kommer i alla fall inte ställa upp i VM nästa år!

Klippet under är 40 år och ca 300 kg torkad levergodis framöver. Så bra kommer vi vara 2051!





Marknad och Formula1!

Idag utforskade vi glasögon marknaden. När vi pratar marknad, så är det inte en marknad som vi har hemma i Sverige, utan ett varuhus, tre, fyra vångar, med bara glasögon och solglasögon! Tyvärr så hittar man inte alltid det man letar efter, men jag fick med mig ett par vanliga glasögon, som dessutom var redo att användas och ett par solglasögon, för 400 kr, så jag kan nog vara nöjd med min dag!

Sedan bar det av ut till Shanghai Circuite för lite F1. Det tog oss 37 minuter ut till banan med tunnelbanan, typ den enda staden som man kan göra det! Sen så var det fem minuter gång till området! Vilken lyx! Idag var det bara träning, men det får man rysningar av också.

Glasögon provning! Tydligen ser M också dåligt...

Formula1 vid Shanghai circuit!

 


Sunny times

Härliga vår som jag hoppas har kommit för att stanna! Syster och hennes karl är i kina och har det varmt. Mami är i Polen och har det varmt. K är på Gran Canaria och har det varmt. Nu är det min tur!!!

Då det inte ser ut som om jag tar mig till mami pga priserna så vill jag få lite sol här hemma!

Kan heller inte fatta att det är helg! Har längtat så länge så nu var det bara, jaha, helg. Denna vecka var seg!

Har legat i solen och det enda som händer är att jag får fräknar och bränner mig. Förstår inte varför jag envisas med att försöka bli brun, haha.




Chinese GrandPrix!

Idag är det dags! Chinese GrandPrix börjar! Iofs är det bara träning idag, loppet går på söndag.
Innan dess blir det ett besök på glasögon marknaden.

Nepp, nu är det dags att sätta fart! De står snart i dörren och jagar på mig!

Banderollen nedanför är från vår värd M's F1 favo ställe, baren Big Bamboo. Grymma hamburgare och god öl och inte minst alla F1 tävlingar sänds live!


Shanghai, kontrasternas stad…

Igår kväll åkte vi över till Pudong sidan och satte oss på Ritz Carltons bar Flair, denna bar enligt några i sällskapet ska vara världens högst belägna utomhus bar. Riktigt trevligt och fantastiskt goda drinkar, fråga AK som tog sig igenom halva drinklistan, under kvällen.  Vart en ganska kort kväll, riktigt skönt men vi var väldigt trötta i morse, vi kom inte iväg från lägenheten förens 11.30.

Idag har vi varit i skräddar kvarteret, jag har beställt ett antal skjortor och en överrock, AK har hittat två fina klänningar och en riktigt snygg jacka att sy upp. Det är nästan skamligt att stå och få ner priset, så som vi gjorde, men till slut så blev det en princip sak, ingenting annat!

Nu har vi åkt runt i Shanghai under ett par dagar och något som slår en är kontrasterna. Från att åka upp i finance center (se tidigare inlägg) och ta en drink på Hyatt bar, ett av Shanghais finaste hotell till att på vägen hem gå igenom rena kåkstaden och pruta ner piké tröjorna till 3st för 100 pix! Känns inte lite galet! Helt omöjligt att beskriva, något som måste upplevas. Så jag tänkte försöka beskriva med några bilder nedan…

Yuan Garden med Finance center i bakgrunden

Lite enklare boningar inte långt ifrån alla fina hotell mm

Små butiker som också fungerar som boende. Snacka om att äta sova **** på jobbet! ;)

Tydligen tvättdag när vi var på besök.

Prutning på hög nivå!!


Semester tack!

Nu är jag i stort behov av semester! M sa att vi skulle flytta fram Mexicoresan, jaaaa! Eller snarare att vi skulle behöva åka någonstans innan Mexico.

Sitter och stirrar mig blind på resor till Mami men de blir för dyrt. Skulle vara trevligt men jag får nog åka i sommar till henne :(

M föreslog en kryssning till Riga (var det Riga?) och dit vill jag absolut åka! Är det lika vackert som Polen kommer jag att älska det! (Översättning: har de lika billiga och snygga skor som Polen så kommer jag att älska det!)

När åker vi?

Resultatet av en weekend till mami.


kvinnor ska kunna göra 2 saker samtidigt

Snacka om förvirrad! Bråttom så jag inte missar bussen tänkte jag göra 2 saker samtidigt. Prata i telefon, fixa matlåda och få med sig allt. Men istället för bajspåse fick jag med mig fryspåse och på jobbet så har jag inte fått med mig all lunch och vet inte var boken är! Hoppas den är kvar hemma. Vad har jag lärt mig? Gör en sak i taget!

Ensamt

Behöver inte alltid betyda något negativt med ordet ensamt! 04:45 ringde klockan och 05:00 var jag på gymmet. Och att jag var ensam där är bara skönt! Blir inte så ofta jag är där men det är skönt när jag väl kommer dit och får röra lite på mig. Dagen blir så mycket skönare konstigt nog. Men jag skulle nog hellre vara i Kina och shoppa nu, haha!

Det är bevisat att du bränner kalorier under shoppingen!



Inte en människa!

Snälla T, kan vi inte...

Då har vi avverkat en dag i Shanghai och nu så undrar jag hur jag ska hinna med allt??? Två veckor räcker inte! T!!!!!!!!!!!!! Vi måste flytta!!!! Och det är nu!!! Jag följer inte med hem! Jag kan bli illegal flykting, inga problem!

Igår tog vi oss till nagel gatan! Något sjukt billigt och alldeles för mycket grejer! Shopping koma, efter 10 minuter! Undra hur Syster Yster skulle bli???

Sen så tog vi oss till Pudong sidan! Vi åkte upp i Finance Center och tog en drink på våning 91:a våningen! Slog lock i öronen på väg upp, men det var det värt det! Vilken utsikt! Först då som jag fattade hur stort Shanghai är! Toaletterna där var en upplevelse i sig också! Alla som kom från toaletten hade ett väldigt nöjt leende på läpparna! Var ju tvungen att kolla! Efter besöket så förstod jag! Gick igenom alla knapparna för sköljningen och torkning av down under!!

Har ingen aning om vad som kommer att hända idag! Våran värd M, funderar fortfarande på utflykter!


AK's nya kompis...

Nu har vi vaknat till liv här i Kina. Sitter och njuter med en kaffe av att vara på plats!
Det gick riktigt bra att resa hit, AK sov mesta av tiden på planet. Själv satt jag och gick igenom filmerna, har aldrig kunnat sova i varken flygplan, bilar eller något som rör sig! Odugligt då jag fick bita ihop rejält för att hålla mig vaken under gårdagen.

AK och våran värd L smet ut på Pedikyr och fotmassage igår kväll. De toppade det hela med manikyr. Tjejerna kom hem 4h timmar senare och 170 SEK fattigare, vackra, leende och lena som barnrumpor!

Nu ska vi göra oss iordning för en dag i Shanghai! Startar med en Starbucks och sen är det bl.a. utlovat ett besök i nagel kvarteret. Sjukt billigt som vår värd M sa!

AK har hittat en kompis här, Konjak heter hon. Full fart hela tiden, har inte sett henne still 2 sek sen vi kom hit! AK's mål med dessa 2 veckor blir att få henne att sitta fint och att hoppa upp och bita T i häcken! Hoppas hon inte tänkt göra det samtidigt bara! ;)

Konjak




Du får ju inte vara i köket!

Varför lyssnar jag inte på detta?! Gav mig in på att baka, igen. Och vad händer? Jag misslyckas, igen! Tror jag. Vi får väl se om M äter så han får ont i magen, då är det Godkänt.

Såg ett recept på marängrutor med smak av citron. Självklart så var det inte vanligt mjöl hemma men skit samma och så lyckades jag läsa lite fel. Sen fattade jag inte riktigt detta med ugnen. Men jag ska provsmaka sen och se om det smakar någolunda bra. (visst lät det som att jag inte ska vara i köket? haha!)

Här är receptet för er som får vara i köket!


Sol!

Inte ett moln och solen skiner! Ligger ute i solstolen och njuter med en kaffe. Ska hem till mami och fika sen går jag hem igen för en dejt med solstolen.

Jag sa nog inte att jag är gräsänka, M stack till norrland för att köra skoter en sista gång för säsongen! Han kommer hem ikväll, äntligen! Gud vad vi saknar dig!


Hemma och sola eller:



Norrland och skoter?


Våren är på väg

Äntligen!!!! Våren är på väg! Va ute med Grodan och passerade ett hus med en framsida som var gul! Vårblommorna har kommit för att stanna!

Hoppas vi får lite hemma hos oss! Fast vi har nog aldrig haft blommor som jag inte planterat själv så jag får njuta av alla andras vildvuxna blommor. Härlig fröjd för ögat!


1,5h till liftoff!!

Nu lägger AK och jag (T) upp vårat första gästblogg inlägg.
Äntligen är vi på gång! Sitter på Arlanda och äter räkmacka och dricker drinkar!
Efter en riktigt stressig morgon där alla AK, L, Mami A och Grodan har gjort allt vad de kan för att stressa upp min packning! Alla irrar omkring och Grodan går runt i cirklar och deppar, hon tror att alla ska lämna henne...
Nästa inlägg kommer från the other side...


on the way

Nu packas det för fullt och syster yster har så klart övervikt. Vad ska bort? 3 par strumpor kan jag skita i så får jag med mig 5 böcker, haha! De står och delar just nu för att få rätt vikt, jag tar ditt kaffe så får du falukorven. Det är status just nu.

vi saknar dig!


Kaos i Stockholm

Och så var det kaos, igen! Slutade 5 idag och kom hem 19:45. Stormvarning och ja det kan man lungt säga. Vi gick till Vapiano då det nte gick några tåg och ingen taxi så långt ögat kunde nå. Men när vi kom fram var allt avspärrat så vi tog oss inte ens in. Orsaken: Fönster blåste av från höghuset! Ja, ett fönster i huvudet skulle göra dagen ännu sämre så vi gick vidare. Hoppas bara det blir bättre imorgon!

Nu är jag iaf hemma och ska krypa ner i soffan med Grodan.



Bild: expressen.se

7 april

God morgon, sov inte bra inatt och känner mig helt slut. Hoppas dagen går snabbt fram så jag får komma hem och bädda ner mig i soffan. Mysigt när det dessutom regnar! Det som inte är lika kul är att Grodan inte gillar vatten och blöthund är inget jag vill ha i sängen.

Ne nu är det dax att boxas med Grodan för hon ska absolut ha sitt ben med sig till dagis.


Socker på flaska

Har kommit hem från syrran nyss. Nallade lite mat, haha! Visade även hur bloggen fungerade och nu förväntar vi oss lite inlägg, eller hur?!

Har just satt mig i soffan med ett glas fullt av socker och smak av jul! Påskmust med andra ord. Tjuvstartade lite då det inte är påsk än. Nu Greys, så vi hörs!


Magont

Min lite udda bakning lyckades igår!!! Såg inte så trevligt ut med vita kulor i hela kylen men M tyckte de var goda! Så goda att han fick ont i magen igår kväll då han tryckt i sig mängder av dem.

Eller så kanske han bara sa att de var goda för att han vill att jag ska fortsätta våga mig fram i köket, haha.


From Paris with love

I går kväll blev det lite film, Fom Paris with love. Tyckte faktiskt den var bra även fast det var en action film med mycket pang pang och galna sener. Sevärd, absolut. Var även länge sedan John Travolta sågs i en film, för min del.


6 april

God morgon! Då var det slut på ledigheten och tillbaka till jobbet. Funderar starkt på semester, skulle så gärna vilja följa med mami till Polen. Synd att det inte finns några billiga biljetter t ex som Ryanair en gång i tiden hade, men de plockade bort resorna dit :(

Lika bra kanske för jag har ju inga pengar att shoppa skor för! Haha!


 

Jag & mami i Ostrow förra sommaren.




Twiggy plåtning

K hjälpte till med en make up i helgen, Twiggy make up. Riktigt trevligt var det och jag hoppas du tyckte det med?! Vi, eller snarare jag har skjutit upp det ett par gånger men det blev äntligen av.







nailobsession.se

Husmor

Tänkte jag skulle vara lite huslig nu när jag var hemma och överraska M. Jag kan ju inte laga mat så jag försökte mig på bakning.

Inte heller det gick så bra, får se vad han tycker och fråga mig inte vad det är. Kak-klubbor eller ngt.

Ska nog stryka istället, haha!




bling it

Köpte en H&M tröja förra veckan och tyckte den var lite trist så jag blingade till den imorse. Den har en liten ficka till höger, syns kanske inte så bra. Tyckte den blev snygg, kanske ska tipsa dem om sådana tröjor!

Före:


Efter:


5 april

God morgon! Sitter så klart i högsta hugg med en kaffe och SATC är på TV:n. Lånade av syster yster så jag kan försöka slappa lite när jag äntligen är ledig!

Men det är klart att jag gör saker under tiden, som att lacka lite naglar. Försöker komma på lite motiv inför en plåtning som ska ske, förhoppningsvis snart.
M, en tidigare kollega styr upp lite saker och hon är snäll som låter mig haka på! Kan knappt vänta, sånt här är så kul!!!




Gästbloggare

Ja, ni läste rätt! Jag kommer att ha 2 stycken gästbloggare. Min syster och hennes sambo kommer att åka till Shanghai på lördag för att stanna där i två veckor, bara för att shoppa åt mig! Haha! Kanske inte bara till mig, men jag kommer att beställa bra mycket nagelprylar! Önskar att jag kunde åka!

Passar ganska bra va?! Kan vara kul för er som kanske har tankar att åka dit och även för deras vänner ch familj att följa dem! Jag kommer självklart att fortsätta blogga, det blir förhoppningsvis massor av inlägg!




vila i frid Peter Koij



I onsdagens tävling i isracing så omkom Peter Koij, 48. Mina tankar går till familjen som han lämnade efter sig, sambo och tvillingarna som föddes 2010.

Peters kollegor har startat en insamling för att ge familjen ekonomiskt stöd. Vänligen använd SVEMO postgirokonto 15 19 71-9 och märk bidraget med Peter Koij.




god morgon

Jag börjar med att säga god morgon till alla glada! Själv är jag nog lagom glad att jag äntligen är ledig! Wohhhooo! Har jobbat 14 dagar med 1 dag ledigt så detta är välförtjänt. Därför det är lite blankt på bloggen också, hoppas ni ursäktar, men nu ska jag vara tillbaka!

Kommer upp bild från plåtning lite senare och en överraskning.

Ska bara få i mig lite kaffe så återkommer jag!



Kanske skulle byta ut kaffet om jag fick dessa söta!

full fart

K in action. Resultatet får ni kanske se senare :)

april april

Jaha, då var det dagen som man inte ska ta på allvar. Mami brukar försöka sig på ngt men jag är förberedd. Tänkte dock när jag vaknade att M gjort ngt med klockan då jag var ovanligt trött, men det är nog bara förkylningen som är på väg. Trevlig dag och lita inte på någon, mwohhaaa.

RSS 2.0