Fatta att fyverkerier är för nyårsafton!

Jag blir så jäkla arg ibland!!! Eller snarare fly förbannad under en vecka! Innan nyår så smäller folk så jäkla mycket fyverkerier!!! Inga små saker, stora fyverkerier som skrämmer slag på djuren. Jag kanske tycker detta är jobbigare än de som inte har djur men VET NI ATT DET INTE ÄR TILLÅTET ATT SKJUTA ANNAT ÄN NYÅSRAFTON!!???

Jag kommer att ge mig ut och leta reda på dessa snorungar och polisanmäla föräldrarna!!! (detta var snällt skrivet för i stundens hetta gör jag nog mycket mer!) Jag vet ärligt talat inte hur många fler år min hund kommer att klara av! Hur f.....n har de ens råd!? Och är föräldrarna så oansvariga?! Eller är det kanske vuxna människor utan hjärnceller som gör detta?!

Snälla, håll er till en dag!!!! Spara pengarna till ngt roligare!



Älsklingen somnar i famnen. Så trött är hon av smällarna som pågår under veckor!

Förvirrad

God morgon! Eller?! Jag har blivit ganska förvirrad eller det tycker nog vissa att jag alltid har varit :) I går visste jag knappt om hissen gick ända upp då det var byxor ut och in, tröjan vet jag inte hur jag satt den och pratade i nattmössan, haha! Den lilla aktiviteten gick på högvarv.

Även fast jag har haft semester känns det som om jag har jobbat hela julen men nu är det 3 dagar kvar till nyår så det är bara att ösa på och se fram emot det nya året!



Bild från julafton.

Fula mössan

Den fula mössan med renhorn åkte såklart fram hos syster. Den gillar inte Grodan. Men det är ju bara en gång om året så det får väl gå men kläder på hund gillar jag inte.


Stormiga nätter

Jäklar vad det har blåst i natt. Vi la oss sent (för att vara vi) och jag trodde huset skulle blåsa med. På morgonen ringer syrran och väcker oss och berättar att deras stora gran rykt med. Då springer jag till fönstret och ser det som vi fasat för. Grannens fina träd är klyvt och ligger ner mot vår nya frigga. Huset klarade sig men jag hoppas att inte trädet kommer att dö för den var både fin och håller det lite insynsskyddat.

Slår på nyhetsmorgon och hör att saker har förstört bilar m.m. Då springer jag till framsidan och kollar så vår bil är hel. Inget ser förstört ut. T om soptunnan står upp. :)

Syrrans gran föll väldigt "fint".



(detta var igår, söndag)


Julklapp till kameran

Idag kom M hem med en julklapp till kameran! Ett fast objektiv. Nikkor 50mm f/1.8G. Välkommen till familjen :) Imorgon blir det till att fota med nykomlingen!

                                

Underbara syster

Blev en härlig julafton igår. Pappa med fru kom på jullunch och sen kom systers vän med mamma lagom till middagen och det blev en lugn men rolig kväll.

Här är syster, hon vill nog att jag ska poängtera att hon inte ätit för mycket julmat utan är gravid, haha. Så fin bild! ♥


Jul?!

Vore det inte för den goda julmaten vi nyss ätit så känns det långt ifrån som jul. Jag fick nog mer julkänsla i Mexico av allt fint julpynt på hotellet än jag har i regnet hemma i Sverige :(

                       

Julklappar till älsklingen!

Idag är det jul!!! Den som får flest julklappar är ju såklart Grodan! Svärmor skickade ett paket och Mischka var överlycklig!



            



M köpte ett ben och Christmas Truffels och de var populära!

Mys pys

Ligger i soffan och latar oss eller jag snarare. De andra två ligger och snarkar. Fick tag i mobilen och kunde fota den lata familjen. Jag och M har lite jetlag men Grodan vet jag inte. Kanske att en hund ska sova 20 timmar om dagen :)


Tänk på din hund!

Nu när det är jul så vill jag uppmärksamma hunden! Många ger julmat i skålen som kan vara direkt farligt! Men detta gäller ju året om! Skinka, köttbullar, choklad och nötter är det som slinker ner nu under juletid. Allt detta kan döda din hund, från njursvikt, hjärtstillestånd och bukspottsinflamation. Detta ser man inte på en hund!

Hundar är ett smart djur som inte svälter sig själva! De har lärt sig att de får något annat om de inte äter sin mat. Är de hungriga så kommer de att äta sin mat! Har du gett i skålen så är du dummare än hunden då den "överlistat" dig och kan sluta med en för tidig död. Ni vill väl att de ska leva länge?! Det vill jag iaf!

De bedjande ögonen, hjärtat blöder... Svaret måste ändå bli NEJ!



En tanke bara! Älska din hund, ge den hundmat ♥

Lista på farlig mat!

Lego till lunch

Fick en söt matlåda av syster och T! En liten legolåda! Tycker den var supersöt! Och den fylldes med sallad då jag ska försöka gå ner alla kilon som jag gick upp i Mexico!




Jetlag

Då är vi hemma i Sverige! Jobbade första dagen igår, helt otroligt att jag klarade det. Folk måste trott att jag var full eller ngt då jag bara gick och log, haha! Var rädd att somna på jobbet men klarade mig. Somnade dock på bussen!

Igår ville vi se svensk film och äta svensk choklad! Tittade på Jägarna 2 och blev bra överraskad av att den var bra! 2:or brukar inte vara bra alls! Men se den!


Time to say goodbye

Ja då var det inte många timmar kvar. Jag kommer verkligen att sakna detta ställe. Planerar redan in närta visit hit och då har vi ännu inte åkt, haha.




Knasiga miner

Under den här resan så har M fångat många konstiga miner på mig, haha! Fukar om man sätter dit lite text!




Viva Mexico

Ännu en lat dag i Karibien. Men det är väl därför man har semester?! Solade och läste men idag blev det faktiskt bara vatten. Dett fanns ett stopp när det kommer till drinkar.



En av poolbarerna där polsk och svensk vodka var poppis.



Idag var det röd flagg så det blev till att doppa sig i poolen.



Insåg när jag la in bilderna att M ligger helt själv vid poolen. Kan det vara så att vi fortfarande bländar folk, haha!


Tömma barskåpet!

Vi har ett eget barskåp till förfogande som vi tänkte att vi ska börja dricka upp nu innan vi åker hem och så jag klarar flygresan, haha! Den polska spriten Wyborowa siktade jag in mig på men det har vi gott om hemma om jag känner mami rätt.




4:e advent i karibien

God morgon, eller det är god middag för er Sverige! Kan inte fatta att det är advent! Snart jul. Inga såna feelings men det kan ju bero på vädret här, haha. Men jag förstår att det känns likadant hemma i Sverige.

Vi har vår sista soldag och det är molnigt, typiskt! Men som sagt den lilla bränna man fått är den man kan få. Inget mer. Huden är mättad av sol och kroppen är mättad av mat och alkohol.

Men vi ska nog gå ut och se vad som händer vid poolen, kanske jag får ut M i havet :)


Suite on the Royal

Har inte lagt upp några bilder på rummet än. Väntade hela tiden på att det skulle vara städat innan vi fotade och det skulle ju inte vara så svårt då de är här och städar och piffar hela dagarna. Men nu blev det av. 63 kvm stort med jacuzzi i rummet som jag inte har provat :( Men det var ett jäkla nice rum, de kommer till och med in på kvällen och "bäddar ner", tänder ljus och det bästa av allt, lägger upp choklad!

Kommer verkligen att sakna detta!!!






Lata soldagar

Då det vankas för hemgång tyckte jag att det var solning på högsta nivå idag. Bra med moln och någon skur men annars kämpade vi på, till ingen nytta. Blek som man är så får man en viss nivå på färg, sen är det stopp. Inga bra gener med andra ord, haha.

M vill då inte ligga på stranden (hatar sand) och är rädd för att greenpeace aktivisterna ska rulla ut honom i havet i hopp om att rädda en strandad val. Så vi får hålla oss sista dagarna vid poolen och måsarna.



Bartjejerna delade ut morgondrinken, vid 10! Sent tycker vissa.



Solstolarna vid poolen som är för kall att bada i. Men jag brukar pressa ner mig där någon kvart åt gången. Lovely.





Fruktpinnarna som delas ut.

Andrea & Me

Måste passa på att säga tack till vår härliga tjej vid poolen! Thanks Andrea! Tack vare henne så måste jag ner några extra kilon då hon servade oss med drinkar hela dagarna, haha.

Nu ska jag se om jag får upp M för lite frukost.


Superfina Tulum

Kan inte sluta titta på bilder! Och jag kanske ska sluta och gå ut och titta live, haha. Jag kommer absolut att åka tillbaka hit!








M utanför busstationen. Ser inte mycket ut men de går i tid iaf om man tänker på våra bussar!


Asiana

Ikväll blev det middag på Asiana. Andra gången vi äter där och andra gången jag tar sushi! Har inte riktigt gillat det men det beror nog på var man äter ngnstans. Dessa var supergoda!


Inte fel att gifta sig i Karibien!

Det har varit lite tunnt med bilder idag men det finns en orsak till det. Vi slog till och gifte oss!



Nej, nu skojade jag! Men det är många som gör det här och jag förstår varför! Detta fick vi se från vår balkong idag och jag tror det kom en tår, haha. Själv tycker jag att Tulum skulle vara nice att gifta mig i.

Jag låg i hängmattan och följde cermonin.


Kvälls promenad...

Nu är vi laddade och klara för kvällspromenaden! Sessan gillar inte riktigt det där med västen, först jätteglad att vi ska ut sen när västen kommer fram går hon fram å tillbaka... Nje, inte ska väl jag ha på mig den där! Nä inte ut med västen... Men sen när den väl är på är det full fart igen!

Å sen har vi förresten äntligen fått in nya fönster, Sessan var ute och inspekterade nya balkongdörren!


15 december Karibien

God morgon!

Kan inte riktigt förstå att det är december och jag är i Karibien! Sjukt.  Några dagar kvar som man får jobba på sin röda bränna, haha! Sedan bär det av hem till... värmen har jag hört :(


Ngt för alla smaker

Då ligger vi i vår härliga säng efter en god middag. Det här med all inclusive har jag varit väldigt anti till men på ett 5 stjärningt hotell var det inte fy skam. Nu har vi rensat nästan alla ställen och börjar äta på favoritställen. Och då har vi bara 5 dagar kvar! Så det finns ngt för alla smaker. Och jag har absolut gått upp i vikt :)

Nu är det dax att sussa så man orkar sola imorgon, haha.



Puzz på er ♥

The world's most beautiful beach!

Jag förstår varför Tulum är en av världens finaste stränder. Jag låter bilderna tala. Titta och njut!












Riviera Maya, Tulum

Då är vi tillbaka från vår tripp till Tulum. Något som jag rekommenderar alla att göra om man är i Cancun eller Playa del Carmen!

Det är den enda staden du hittar som är bygd vid vattnet och har spår av den klassiska mayaperioden. Tulum ligger 12 meter över vattnet och de tror att det är hamnstaden åt Cuba, som ligger en bit inåt land.

Här kommer några härliga foton från besöket.










Tulum trip!

Nu har vi ätit frukost och bestämde oss för att åka till Tulum. Den stranden är framröstad som en av världens finaste stränder! Så ni får lite bilder senare, Hasta luego!


Härligt väder!!

Idag har jag faktiskt sett solen men så är det inte riktigt alla dagar!
Bilden är från i Fredags när vi promenerade med Sessan till Dagis och igår på kvällspromenaden vågade jag inte ens ta fram kameran, det finns inte så väderskyddade kameror på marknaden som skulle behövts!! Vi hade på oss hela garderoben men frös ändå! Störtskurar på tvären!
Det roliga var att det inte störde Sessan ett dugg! Hon var lika glad för det!!


14 december, Mexico

God morgon alla! Eller för er i Europa så blir det mitt på dagen då vi är 7 timmar efter. Sitter med en kaffe och kollar erat väder, stört va?! Vill ju ha lite snö när vi kommer hem igen men vad jag förstår så har ni ingen julkänsla :( Inte kul.

Ska nog ta och väcka M snart. Han kan sova i all evighet i sänngarna vi har. Kingsize och mjuk som fasen med många mjuka kuddar. Har nog aldrig sovit i så sköna sängar på ett hotell! 5 stars to the bed, haha!


Alley of the kiss

Ikväll blev det en riktigt seg kväll. Tror vi är slut som stjärnor, haha. Man kan ju inte få i sig hur mycket drinkar som helst, någon gång måste det ju ta stopp. Och det gjorde det idag. Drinkar från 10 på morgonen till sena timmar, jag kanske skulle besöka gymmet. Men jag vet inte ens var det är, haha.

Bjuder på en kvällsbild från hotellområdet. Går man längst in så kan man ta sig mellan två hus där det är ganska trångt. Det har dem döpt till Alley of the kiss, passande tycker jag.




Lucia i caribien

Idag är det ju lucia! Hoppas ni har haft en mysig dag med pepparkakor och glögg! Det är ngt jag saknat här men jag ska inte gnälla :) Vi har just tagit en kaffe med Baileys och en jordgubbe doppad i choklad. Så nära vi kan komma!


Beachen i trosorna!

Rubriken säger väl allt. Det här med att bada på stranden är en upplevelse i sig då man får allt i trosorna. Det är fint med det härliga vattnet och så men inget mer. Kanske är det för att jag inte vågar gå längre än till knäna och sedan sätter jag mig ner, haha.




The beach Playa del Carmen

Tänkte att jag skulle bjuda på kort från stranden. Vill ni inte ligga här och mysa eller?! Boka resan nu och gör oss sällskap!




Poolkompisar från Mexico

Idag vid poolen kryllade det av små ödlor. Och alla hängde just vid våra solstolar, de måste ha varit nyfikna när de aldrig sett så bleka människor, haha. En var inte alls rädd, sprang över M när han solade. Själv var jag bara rädd att de ville ta sig en mumsbit av min tå.



Snälla ta med mig hem!



Då vi är lite bleka så bränner vi oss ju lätt så det var bara att lägga sig på stranden där det fanns lite strandtak under de timmar då solen är som starkast. Själv blev jag lite rastlös och skulle ner till vattnet och mysa av det härliga vattet.





En vecka har gått och ni ser att jag inte är brun. Var inte oroliga för att det kommer hem en bränd pepparkaka lagom till jul.

Turistdag

Igår åkte vi in till Cancun. Tänkte vi skulle turista lite och tog en buss själva och åkte en timme med buss till stan. Jag känner att allt låg för långt ifrån varandra då vi var tvugna att en taxi från stationen till shoppingen. Vi valde LaIsla och det låg utomhus vid lagunen, superfint! Sedan tog vi en taxi igen till ett billigare ställe. Själv hittade jag ingenting. Känner att Gucci eller Dior m.m handlar jag hellre hemma än här men det var en upplevelse i sig.

Det var så skönt att komma tillbaka till området och det kändes som om att vi varit borta en evighet, haha! Blev inga bilder men en tog jag mot lagunen när vi åt lunch. Blev lite sugen på ett sommarhus med egen brygga, vore nice :)


Importera jordgubbar

Vid poolen blir man så jäkla lat då man har en som passar upp på en med drinkar m.m. I början tyckte jag att lata fan skulle hämta själv, hur långt behöver jag gå? Några meter, men nu är det rätt nice. Själv dricker jag strawberry daiquiri hela tiden så M säger att jag tar slut på jordgubbarna, haha!




M var duktig och beställde vatten.


God morgon Mexico!

Då har jag varit uppe och hämtat kaffe vi kaffehuset på området. Vi har både roomservice och kaffebryggare på rummet men en liten sväng på morgonen gör att man vaknar. Fick dock inte gå själv till Starbucks 6 på morgonen, kan ju bli kidnappad :)


5th avenue

Idag var första gången vi lämnade området. Har inte behövt men kände att vi ville se oss omkring. Eller det var snarare jag som fick nys om Starbucks och ville ha en christmas coffe! Så vi tog oss ut till Playa del Carmens 5th Avenue som ligger utanför området.



Början på 5th.





Stranden nedanför shoppinggatan.


Royal by night

Igår så gick vi på Asiana, en grymt bra restaurang! Dock så har alla vi varit på varit så bra med snygga upplägg och grymma smaker. Passar på att äta på alla ställen då man inte går på såna ställen hemma. Jag måste nog börja banta snart :)

Avslutade kvällen med att sitta i Tequila baren där de även handrullar ciggarer, har dock inte provat en än.



Jag och en Mango Tango!








Fira fira

Inte så mycket till inlägg men nu ska vi nog sprätta vinet och fira mig :)


Gammal?!

I går kväll var det meningen att jag skulle vara 29 för sista kvällen och dricka massa drinkar och vara ung en sista gång, haha! Vi gick ut och åt la oss på rummet vid 8 för att vila och båda somnade med finkläderna på. Steget över till de äldre är redan tagen!



Och Grodan, vi saknar dig!!!! ♥

Var är mina kompisar???

Hallå!! Hur tänkte ni nu??? Lämna mig först på dagis!! Alldeles ensam!!
Grattis på dig Matte!! Saknar dig...


Plask i ankdammen

Idag vid poolen så hittade jag ngt att sola på, tog tillfället i akt att sola då jag var ensam i denna barnpool. Kom då  på att det inte fins barn (18 års gräns på hotellet) och att det bara var måsar som badade där. Plaskade jag i ankdammen?!

Ser ni måsen vid poolen?



Mina nya polare.


Poolhäng

Bjuder på lite häng från poolen, och bilder i bikini!!!! Skulle aldrig göra det men jag passar på för med denna mat som serveras så kommer jag inom några dagar att gå upp ganska många kilon, haha. Och blekast var jag inte :)



Blev serverad vid poolen fast ändå så ska jag fixa själv. Blev tipsad om Mango Tango och det ska jag dricka idag :)











Love Mexico!

Första dagen i Mexico och det är underbart! Har dock inte lämnat hotellet men om ni vore här skulle ni förstå!!! Grymt nice!

Så här ser det ut på området:



Jag vid poolen:



och stranden...



Fler bilder kommer......

Framme md Jetlag

Skulle bara säga att vi är framme i Mexico! Kom fram igår men jag däckade i sängen och har nu sovit 12 timmar. Att resa 20 timmar utan att sova när man dessutom är sjuk är ingen höjdare. Hostar som fasen så jag var nog värre än småbarn på planet, haha.

Nu frukost då klockan här är 6.00!

Sessan på väg...

...mot dagis! Det här var den enda bilden som vart skarp, resten suddiga eftersom det är full fart på en viss dam!


På väg.

Då har vi semester och sitter på Arlanda. Första semesterölen är tagen så jag kan sova på planet. Det jobbiga är att jag saknar Grodan så mycket redan! Men jag vet att hon får det bra hos syster. Nu ska jag försöka att slappna av.

Vilka böcker ska med?!

Har ännu inte packat :) Tar det lite lungt och lackar mina naglar istället. Kollar samtidigt igenom vilka böcker man ska ta med sig. 4 stycken tänkte jag ta men alla är inbundna så de väger bra mycket. Kepler är ett måste! Har knappt kunnat låta bli den då jag längtat efter 3:an! Kanske läser ut den på planet :)


Sjukling med ont om tid

Sitter hos syster och dricker kaffe, vad annars? Hade ingen mjölk så det var bara att traska över :) vaknade upp tidigt av att jag inte kunde svälja eller andas. Så jäkla typiskt att man blir sjuk när man ska ut och resa! Men lite kaffe gör nog tusen för halsen. Har dock inte tid för det, kanske skulle packa eller fixa manikyr. Ser inte så kry ut men bättre än när jag vaknade, haha.

Söta arbetskamrater!

Som vissa har förstått så rymmer jag från min födelsedag och brukar varje år försöka låta bli att påminna folk om att jag blir ett år äldre :) Men nu vet de eftersom jag sticker iväg.

De var så söta!!! Parfymen har jag inte doftat på innan idag och den luktar underbart! Tack ♥



Nu ska jag fortsätta med min bakning! Måste ju göra min årliga bakning till tjejerna!

1 December!

Har totalt förträngt att det är jul!!! Första december och inte en enda gnutta julkänsla! Supertrist, men så kollade jag förra årets inlägg 1 december! Köldrekord pratade dem om då, nu så är det lika varmt som på hösten! Kollar jag nu så har vi 7 grader, då -18!

Så här såg mitt inlägg ut för exakt 1 år sedan:


köldrekord...

Hör på tv:n att det är massor av köldrekord runtom i Sverige. Va tvungen att gå och kolla vad vi har just nu, crap! Svinkallt! Svinkallt när det dessutom är så fuktig luft här.

Det dåliga för min del är att när det är mer än -7 så får de inte igång lokalbussarna. Bara att klä på sig och hoppas att man tar sig till jobbet då!

Lycka till allihopa!


2010-12-01 @ 07:21:35 AllmäntPermalink

F...n! Då kom den!

Och då menar jag förkylningen. Vaknade upp med världens halsont och täppt i näsan. Huvudet känns 10 gånger så stort (även om det bara är luft), skit!!!

Då har jag klarat mig heeeelaaaaa hösten och så blir jag dålig 3 dagar innan man ska ha semester. Ska försöka ta det lugnt nu och kurera och jag tor inte att det blir något extra jobb på lördag.



                              Känns som om det vore måndag!

RSS 2.0