Sicko

Tittade igår på dokumentären SICKO som Michael Moore gjort, har velat se den och spelade in den när jag fick höra att den gjick på Tv förra veckan.

I filmen får man möta sjuka som inte har råd med sjukvård, viktiga vittnesmål m.m. I USA är det försäkringsbolagen som "styr" vården och man får träffa rådgivare som jobbar på de stora sjukförsäkringsbolagen, om deras bonusar och hur de gör för att hitta kryphål som nekar ersättning. Så försäkring eller ej så kan man räkna med att inte bli hjälpt känns det som.

En kvinna ringde ambulans för hennes dotter slutade andas. De blev körda till ett sjukhus för att få hjälp men när sjukhuset ringde försäkringsbolaget sa de att de måste till ett sjukhus som bolaget "godkänt". Kvinnan ville att de skulle göra undantag för att hjälpa dottern men de sa åt henne att gå då de såg henne som ett hot när hon blev arg! När hon kom till sjukhuset som var "godkänt" fick de försöka återuppliva flickan men det var försent!!!!!

Tyckte att filmen var helt sjuk och att vi har bra sjukvård men när man väl blir sjuk och försäkringsbolagen ska komma in i bilden tror jag att det inte är så kul här heller.

Se filmen!


Kommentarer
Postat av: Metalnallen

Lika bra dokumentär som vanligt av Moore, tyvärr är det ju inte roliga ämnen direkt, det är verkligen sjukt hur sjukvården "fungerar" i USA!

2009-09-14 @ 07:44:20
URL: http://metalnallen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0